lördag 10 juli 2010

Resan till Ryssland mm

Har haft en fantastisk resa med många sevärdheter, bl a broöppning mitt i natten så att stora lastbåtar kan ta sig ut o in.
Varit på Peterhof med naturliga fontänder, Hermitaget med bla en Picasso-utställning. Enligt svärdotter tar det 11 år! att gå runt Hermitage om man ser på varje sak 1 min, så jag hoppas jag får komma tillbaka.

Vi har tagit det ganska lugnt då vi var i St Petersburg i 13 dagar. Det enda jag har förstått av TV tittandet har varit fotboll, allt är ju dubbat  så jag har stickat en  hel del.

Har åkt tunnelbana, båt, bil o promenerat mycket, det är en så stor stad! Utan lokal guidning o läskunniga hade jag varit helt borta. Alla skyltar mm är med de ryska bokstäverna, så jag får nog ta en liten kurs..

Det är svårt att förmedla vad jag varit med via en blogg så här men jag har lärt mig massor om svärdotterns bakgrund o den stora ryska gästfriheten.

Resan avslutades i Narva o jag fick bada på den stora stranden i Narva-Jösuee, upp tidigt för att få plats med bilen o vi var på stranden i 2,5 timmar vilket innebar en ordentlig sol-eld!


Lite stickat har det blivit, mer om det på VM-bloggen.

4 kommentarer:

myzpyz sa...

hej vännen!
är du hemma igen nu? välkommen isåfall :)
tack snälla för vykortet, jag blev så överraskad o jätteglad över att du tänkte på o tog dig tid för lilla mig *rörd*
vi har snart haft 2 av våra 6 semesterveckor o vilket väder! idag tog vi en solpaus faktiskt :)
sköt om dig,
kraMyz

Susilull sa...

Låter som ni haft en fantastisk resa i Ryssland!

Janette Millbom sa...

Hej nu såg jag vad som var fel, dina taggar saknade komma emellan men nu är det korrigerat så du kommer med i utlottningen

/janette

Anonym sa...

Så du fick en mycket fin resa och semester. Ryssland har en hel annan livskultur och utan hjälp är det svårt att förstå. Jag själv är just nu i Klaipeda (Litauen) - fantastiska sandstränder och mycket plats för alla. Längtar efter stickor och garn. Med varma hälsningar av rosmariin.